Hvordan involverer vi patienter i medicinsk forskning?

Hvordan involverer vi patienter i medicinsk forskning?
Hvordan involverer vi patienter i medicinsk forskning?

Torsdag d. 2. marts 2017 afholdt projektet "Biomarkører som spirende vækstområde", dvs. partnerne Biopeople, BrandBase, InfinIT og Bioneer et seminar om involvering af patienter i medicinsk forskning. Det var nok første gang, at lægemiddelindustri, patientrepræsentanter og offentlige parter i form af behandlere og repræsentanter fra universiteter mv. diskuterede patientinvolvering i et åbent forum.

Seminaret var velbesøgt med op mod 90 deltagere.

På programmet var gæstespeaker Zoë Gray fra INVOLVE i Storbrittannien, som talte om 21 år med offentligt/privat samarbejde, herunder involvering af patienter og offentlige parter i medicinsk forskning.

Steffen Thirstrup, tidligere Lægemiddelstyrelsen og Jens Heisterberg, Novo Nordisk fortalte om, hvorfor det er vigtigt at involvere patienter og hvilke udfordringer, der er i dette nødvendige samarbejde.

Morten Freil, Danske Patienter, Novo Nordisk, Leo Pharma, Coloplast, Scleroseforeningen, den danske EUPATI platform repræsenteret ved Lotte Klim og Mogens Hørder fra Syddansk Universitet medvirkede sammen med de tre oplægsholdere til at det blev en spændende dag med mange spørgsmål fra og diskussioner med et meget aktivt publikum.

KORA, Det Nationale Institut for Analyse og Forskning, lagde hus til og stod for arrangementet.

Program for arrangementet

Biografier - oplægsholdere

Link til videoer og præsentationer

By using this website, you agree to the use of cookies to give you the best user experience.
Find additional information at Cookies
Ok